Del 14 al 17 de febrer

13 02 2011

El centre cívic Can Felipa, a Barcelona, inaugura el dijous 17 de febrer l’exposició “Kitsch digital: tres dècades d’interferència al Web“, una mostra col·lectiva que a través de l’art explora l’evolució d’Internet, de la societat, de l’art i de la cultura pop dels darrers anys. El recorregut arrenca des de 1980, moment dels primers vídeojocs i d’aquells (paleo)ordinadors personals tipus Commodore 64 o Spectrum, amb programes que es carregaven des d’una cassette, fins la revolució actual de l’Internet participatiu, el del Web 2.0.

Més activitats, més avall i en el post d’exposicions.

Dilluns, 14 de febrer

Dimarts, 15 de febrer

 • Física de partícules. Xerrada “Nous acceleradors de partícules: cap al Big Bang, cap a les molècules de la vida”, a càrrec de David Jou, catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la UAB. Casal Cultural Calisay, Arenys de Mar.
 • Tecnologia tèxtil. Inauguració de l’exposició “Futuro textiles”, sobre la ciència, la tecnologia i l’art que s’amaga rera la manufactura tèxtil. Museu Marítim de Barcelona.
 • Paleoecologia. Conferència “Los yacimientos del sector Orce-Venta Micena en la cuenca de Guádix-Baza: una aproximación al entorno paleoecológico de la primera dispersión humana a Europa”, a carrec de Paul Palmqvist, catedràtic de la Universitat de Màlaga i paleontòleg. Facultat de Lletres de la URV, Tarragona.
 • Biodiversitat i crisi. Conferència “Què tenen a veure les caixes niu amb la crisi?”, a càrrec de l’economista Arcadi Oliveres, dins del cicle de xerrades “L’hora cargol”. Seu de l’ADENC, Sabadell.
 • Alzheimer. Conferència “Alzheimer, el punt de vista dels cuidadors”, a càrrec de Laura Coll, de l’Institut de l’Envelliment de la UA, i Guillem Rodri, realitzador de documentals i performances. Casal de la Gent Gran de Cardedeu.
 • Boscos. Conferència “Descobrim els boscos de les Gavarres”, a càrrec de Pep Matas i Carles Serra. Biblioteca de Palafrugell.
 • Natura i canvi global. Conferència “El Montseny, manifestacions del canvi global”, a càrrec de Martí Boada, de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB. Casal de la Gent Gran de Cardedeu.

Dimecres, 16 de febrer

 • Any Internacional de la Química. Cafè científic “L’artista al laboratori”, amb Xavier Duran, químic i director del programa El Medi Ambient de TV3. Casa Orlandai, Barcelona.
 • Percepció pública de la ciència. Conferència “La ciència que ens venen: entre la moda i el pànic”, a càrrec de Javier Armentia, director del Planetario de Pamplona. Institut d’Estudis Catalans, Barcelona.
 • Jardins i urbanisme. Visita guiada als jardins del laberint d’Horta, organitzada per la Fàbrica del Sol. Laberint d’Horta, Barcelona.
 • Astronomia. Conferència “El telescopi espacial ultraviolat WSO-UV: ciència i tecnología”, per Ana Inés Gómez de Castro. Agrupació Astronòmica de Sabadell.
 • Audició. Inauguració de l’exposició “Inaudito, l’aventura de sentir-hi”, on s’explica la ciència que envolta el sistema auditiu. mNACTEC, Terrassa.
 • Paleontologia. Inauguració de l’exposició “Dinosaures. Tresors del desert del Gobi”, amb la conferència inaugural “A la caça dels dinusaures de Gobi”, a càrrec de Richard Barsbold, director del Centre de Paleontologia de l’Acadèmia de Ciències de Mongòlia. CosmoCaixa, Barcelona.
 • Salut. Conferència per a la gent gran “Menjar sense sal? La química i l’alimentació”, per Maria Carme Vidal-Carou, del Departament de Nutrició i Bromatologia de la UB. CosmoCaixa, Barcelona.
 • Arqueologia. Taller “La caixa d’eines de la prehistòria”, amb l’arqueòleg i naturalista Jordi Serrallonga, dins del programa d’activitats “Pessics de ciència”. Centre Cultural Sant Josep, l’Hospitalet de Llobregat.

Dijous, 17 de febrer

 • Boscos catalans. Amb motiu de l’acte de lliurament del VII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica i amb la commemoració de l’Any Internacional dels Boscos, Martí Boada, del Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB pronunciarà la conferència “Boscos de Catalunya: estat i malures”. Col·legi de Periodistes de Catalunya, Barcelona.
 • Química. Conferència “Molècules en acció. Del Big Bang als materials del futur”, a càrrec de Xavier Duran, director del programa El Medi Ambient de TV3. mNACTEC, Terrassa.
 • Comunicació científica. Conferència “Making modern science. A historical survey” (panorama general de la ciència moderna), a càrrec de Peter Bowler, de la Queen’s University de Belfast, dins del cicle “Comunicar la ciència. Plaers i obstacles de la narrativa històrica”. Institut d’Estudis Catalans, Barcelona.
 • Astronomia. Observació de la Lluna i Júpiter. Agrupació Astronòmica de Terrassa.
 • Drogues. Inauguració de l’exposició “De la coca a la cocaïna”. Museu Arxiu Tomàs Balbey, Cardedeu.
 • Energia. Xerrada “Rehabilitació energètica als nostres pisos”, a càrrec de Jaume Serrasoles. La Fàbrica del Sol, Barcelona.
 • Envelliment i salut. Conferència “Radicals lliures i envelliment saludable”, a càrrec del bioquímic Josep Lluís Torres. Museu de la Tècnica de l’Empordà, Figueres.
 • Art i TIC. Inauguració de l’exposició “Kitsch digital” sobre les transformacions socials, visuals i artístiques d’Internet i la cultura pop durant els darrers anys. Can Felipa, Barcelona.

Altres actes

 • Del 15 de febrer al 4 d’abril. Exposició “Futuro textiles”, sobre la ciència, la tecnologia i l’art que s’amaga rera la manufactura tèxtil. Museu Marítim de Barcelona.
 • Del 16 de febrer al 10 de juliol. Exposició “Inaudito, l’aventura de sentir-hi”, on s’explica la ciència que envolta el sistema auditiu. mNACTEC, Terrassa.
 • Del 16 de febrer al 9 de gener del 2012. Exposició “Dinosaures. Tresors del desert del Gobi”. CosmoCaixa, Barcelona.
 • Del 17 de febrer al 16 d’abril. Exposició “Kitsch digital” sobre les transformacions socials, visuals i artístiques d’Internet i la cultura pop durant els darrers anys. Can Felipa, Barcelona.
 • Tot el febrer. El documental del mes: “Quimio”, de Pawel Lozinski (Polònia, 2009). Cinemes de Catalunya.

Accions

Information

2 responses

14 02 2011
Tweets that mention Del 14 al 17 de febrer « L'agenda de la cultura científica -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Buscaciència Express, Buscaciència Express. Buscaciència Express said: Del 14 al 17 de febrer http://wp.me/pE0Hu-2aN […]

17 02 2011
Kitsch digital: tres dècades d’interferències al web « Bloc de la Biblioteca de Matemàtiques

[…] Font: L’Agenda de la cultura científica […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 4.286 other followers

%d bloggers like this: